Webdesign Wageningen: website op maakt gemaaktWebdesign Wageningen: website die goed gevonden wordt in GoogleWebdesign Wageningen: flexibel, cms WordPress

Help, mijn menu werkt niet meer

gebroken permalinks wordpress websiteJe homepage is nog wel bereikbaar, maar al je andere pagina’s geven een foutmelding. Waarschijnlijk zijn wijzigingen in je permalinks de oorzaak hiervan.

Bij de standaardinstelling van WordPress wordt er automatisch een url aangemaakt als bijvoorbeeld: https://www.web-care.nl/p=254.
Voor je zoekresultaten is het veel beter de url er zo uit ziet: https://www.web-care.nl/help-mijn-menu-werkt-niet-meer/

Oorzaken problemen permalinks

Updates zijn nodig voor een veilige en optimale werking van WordPress.  Het kan echter voorkomen dat bepaalde updates de permalinks verbreken, waardoor berichten en pagina’s ontoegankelijk worden voor het publiek.
Kortom, de oorzaak kan een incompatibiliteit tussen de gebruikte plug-ins, thema of WordPress-versie zijn.

Soms kan het installeren van een nieuwe plug-in ook  permalinks verbreken., dit geldt met name voor plugins die wijzigingen in het .htaccess-bestand aanbrengen.

Wijzigingen in .htaccess-bestand kunnen ook invloed hebben op de permalinks.  Dit bestand wordt o.a. gebruikt om WordPress-permalinks te maken. Het toevoegen van aangepaste code aan .htaccess kan soms resulteren in verbroken permalinks. Als het bestand onlangs is aangepast, gewijzigd of gewijzigd, is de kans groot dat dit ook van invloed is op uw permalinks.

Permalinks in WordPress werken mogelijk ook niet correct als u uw website op een nieuwe server hebt geïnstalleerd of hebt hersteld.

Herstel permalinks

Je kunt de permalinks eenvoudig opnieuw instellen. Ga via   dashboard  > instellingen > permalinks, kies dan Standaard/berichtnaam en sla de instelling op.

Check of de links nu wel weer werken, en zet vervolgens de permalinks opnieuw op Berichtnaam (%postname%), en check vervolgends je links opnieuw.