Google geeft mobiele sites voorrang

website-mobilevriendelijk-googleMeer dan 50% van alle bezoekers komt op uw website via een mobiel apparaat. Google heeft aangegeven dat vanaf 21 april 2015, mobielvriendelijkheid een ranking factor wordt. Wanneer Google een website negatief beoordeelt op mobielvriendelijkheid, zal deze lager scoren in de zoekresultaten: minder bezoekers op uw website.

Waarom geeft Google mobielvriendelijke websites voorrang?

  • Het mobiele verkeer op zoekmachine Google gaat het desktop verkeer overtreffen in 2015. Google wil ook mobiele gebruikers een optimale zoekervaring bieden en heeft dus baat bij mobielvriendelijke websites in hun zoekresultaten.
  • Mobiele apparaten spelen een belangrijke rol in het aankoopgedrag van consumenten. De aankoop zelf gebeurt in veel gevallen nog op een desktop, maar tijdens het oriëntatieproces wordt vaak een mobiel apparaat gebruikt.
  • Wanneer gebruikers van zoekmachine Google een negatieve zoekervaring opdoen doordat de website die zij bezoeken niet mobielvriendelijk is, doet dat afbreuk aan het imago van Google.

Via deze testpagina van Google kunt u achterhalen of uw website klaar is voor deze update. Vul uw webpagina-URL in om direct een analyse uit te voeren. Ziet u de melding ‘Geweldig! Deze pagina is mobielvriendelijk.’? Dan bent is uw website klaar voor de komende update!

Uw website aanpassen voor mobiel? Google op webdesign Wageningen!