Betrouwbare webhosting: is goedkoop duurkoop?

Voor de registratie van een domeinnaam en een hosting pakket heb je een hostingbedrijf nodig. Het aantal bedrijven dat zich met webhosting bezig houdt, is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Nieuwe klanten worden gelokt met imposante tarieven en cijfers: een domeinennaam voor €1,- 1 gigabyte aan datatransfer, 100 e-mailadressen en 10000 mb webruimte.
Ik heb inmiddels ruim 20 jaar ervaring met verschillende hostingproviders. Vrijwel alle bedrijven bieden genoeg ruimte, onbeperkt datavaerkeer, voldoende emailadressen en profileren zich meer en meer met WordPress expertise. Het maakt niet uit hoe goed je hostingbedrijf is, je zult gegarandeerd ooit hulp nodig hebben of problemen tegenkomen. Drie problemen bij klanten van de afgelopen weken:

“Omdat u geen premium klant bent kunt u over ca. 2 weken een reactie verwachten”
“De website was bijna 2 dagen onbereikbaar, een reactie van de provider bleef uit, een opmerking via Twitter bleek te helpen ”
maar ook ”Maar natuurlijk kunnen wij ook de email voor u verhuizen”

Kies dus voor bereikbare en klantvriendelijke webhosting provider. Een provider die graag en vlot helpt met je problemen per telefoon en/of Live chat) is voor mij het allerbelangrijkste criterium. Goedkoop hoeft daarbij niet altijd duurkoop te zijn.